רכיבים
- 1 חבילת עלי פילו + שמן זית להברשה
- 500 גרם בשר טחון
- 100 גר' שומן כבש
- 1 חציל קלוי על אש גלויה ומקולף
- חופן צנוברים
- חופן צימוקים בהירים
- קמצוץ קינמון
- קמצוץ אגוז מוסקט
- מלח ופלפל שחור
- 2 כפות דבש
אופן הכנת סיגר סינייה:
1. מפשירים את בצק הפילו במקרר עד השימוש.
2. מחממים מחבת וממיסים בה את שומן הכבש. מוסיפים את הבשר ותוך ערבוב מתמיד מפוררים בכף עץ.
3. מכניסים את בשר החציל הקלוי למחבת ומערבבים יחד עם הבשר. מוסיפים את התיבול, מערבבים, ומוסיפים את הצנוברים והצימוקים.
4. מכבים את האש ומניחים בצד להתקרר מעט.
5. הכנת הסיגרים: על משטח נקי, פותחים עלה פילו ומברישים בשמן זית, בעיקר בקצוות. עליו מניחים דף פילו נוסף, ומברישים גם אותו. חוצים את הדף לאורכו באמצע בדיוק, מניחים ממלית הבשר בשורה לרוחב הקצה הקרוב אליכם. מגלגלים לסיגר, ומהדקים את הקצוות (ראו תמונה).
חוזרים על הפעולה עד שעלי הפילו או מלית הבשר נגמרים.
6. מסדרים את הסיגרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומברישים בשמן זית.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-20 מעלות, עד שהסיגרים מקבלים גוון זהוב יפה משני הצדדים.
8. מיד בסיום האפייה, מברישים את הסיגרים בדבש, ומגישים חם.