זמן הכנה5 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 כוס שקדים לא קלויים
- 4 כוסות מים
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית תמצית וניל
אופן הכנת חלב שקדים ביתי:
רגע לפני: זמן ההכנה בפועל הוא 60 שניות, אך יש להביא בחשבון השרייה מקדימה של השקדים למשך לילה.
1. משרים את השקדים במים למשך לילה.
2. בבלנדר, מעבדים יחד את כל המרכיבים במשך 50 שניות על מהירות גבוהה.
3. מרפדים קנקן זכוכית בשקית בד או חיתול טטרה (חיתול לבן של תינוקות), ויוצקים פנימה את התערובת מהבלנדר. סוחטים היטב את הנוזלים עד שמתקבל חלב נקי.
4. מעבירים את החלב לקנקן זכוכית או צנצנת זכוכית אטומה. ניתן לשמור במקרר עד שבוע.