כיכר השבת

עוד לא התגרשתם רשמית? בכל זאת תוכלו להתחיל לחלק את הרכוש

ביה"ד הרבני באשדוד קבע בתחילת השבוע כי מועד פקיעת זכויות הבעל בנכסי האישה כבר עבר, ואינו מושפע ממועד מתן הגט. לפיכך, אין טעם להמתין עד הכרעת בית הדין הגדול בערעור שהגיש הבעל על חיובו בגירושין, וניתן להתחיל במכירת הדירה המשותפת באשדוד

|
1
| כיכר השבת |
(צילום: שאטרסטוק)

ביוני 2015 קבע בית הדין הרבני האזורי באשדוד כי על הבעל לגרש את אשתו, משום שהוא מאוס עליה. הדיינים הסבירו כי הצדדים רבים ומטופלים אצל יועצים שונים כבר זמן רב, והאישה "אף נמנעה מללכת למקווה מזה למעלה משנתיים...".

לייעוץ בתחום

פנו ל- עורך דין גירושין

הבעל ערער על פסק הדין בבית הגדול, אך זה טרם הכריע. בינתיים האישה ביקשה מבית הדין האזורי שיורה על פירוק שיתוף מיידי בדירה בה הם גרים יחד באשדוד. פירוק שיתוף הוא תביעה למכירת נכס, שלאחריו מחלקים את הכסף שהתקבל מהמכירה בין הצדדים.

הבעל טען כי על בית הדין להימנע מלפסוק בעניין פירוק השיתוף, משום שהם ממתינים להחלטת בית הדין הגדול, שאולי עוד יבטל את הקביעה בנוגע למתן הגט. לטענתו, פסק הדין לא חייב אותו לתת גט, מאחר שלא הוכח כי הוא זה שאשם בכך שהאישה מאסה בו, ולכן הוא זכאי להמשיך להשתמש בנכסיה.

הבעל גם הציג פסיקה לפיה האישה אינה זכאית לחלק את הרכוש לפני הגירושין בפועל, אלא במקרה בו היא גרה בנפרד מבעלה למעלה משנה, אלא שהם עדיין גרים יחד.

הזכויות פקעו

הדיינים הרב מיכאל צדוק, הרב אלימלך וסרמן והרב אריאל שוייצר קבעו כי יש לאפשר את פירוק השיתוף כבר עכשיו, מבלי להמתין לביצוע הגט בפועל, זאת לאחר שכבר נפסק בעבר שאין קשר בין מועד מתן הגט למועד פקיעת זכויות הבעל בנכסי אשתו.

במקרה זה, הסבירו הדיינים, אין מחלוקת שקיימת מרידה של האישה בבעלה מזה שנים, ואין טעם להמתין להכרעת בית הדין הגדול בערעור על מתן הגט, מאחר שבכל מקרה כבר פקעו זכויות הבעל בנכסי אשתו, וביניהם הנכסים שהביאה לנישואים מהוריה וזכותה להשתמש וליהנות מפירותיהם כרצונה.

גם לעובדה כי הצדדים עדיין חיים תחת אותה קורת גג, אין השפעה על הפירוק, ציינו הדיינים.

משכך, הדיינים הורו על פירוק השיתוף של הצדדים בדירה והקציבו לצדדים חודש, במהלכו ישתפו פעולה בהליך המכירה ללא מינוי כונס נכסים, שיחסוך להם הוצאות גדולות.

הדיינים הוסיפו כי במידה שהצדדים לא ישתפו פעולה, בית הדין עשוי למנות את באי כוחם לכונסי נכסים.

  • ב"כ התובעת: עו"ד גילה נפתלין
  • ב"כ הנתבע: עו"ד יהושע אינדורסקי

לפסק הדין לחצו כאן.

הכותבת: עורכת דין רעות אוחנה שקד עוסקת בדיני משפחה וגישור במשפחה.

אתר המשפט הישראלי "פסקדין".

** הכותבת לא ייצגה בתיק

*** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחברת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
בג"צ נגד בתי הדין בישראל. בית המשפט העליון בישראל יוצא בחריפות נגד החלטת בתי הדין בישראל לרשום בתעודת נישואים חתן וכלה. הבג"צ טוען: צריך לרשום צד אחד וצד שני בתעודת נישואים ובשטרי כתובה. כמו בארה"ב. "טפסים שונים יוצרים יחס לא שוויוני המעוגן בחוק, והחוק בישראל מונע לאפשר אפליה נגד זוגות שונים וזוגות
יוחנן ויצמן
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות