רכיבים
- 2 בטטות בינוניות
- שמן זית
- 2 כפות סילאן
- 2 כוסות שעועית ירוקה עדינה
- מיץ מלימון אחד + 1 כף גרידת לימון
- 2 שיני שום
- מלח גס
- 1 כף שומשום שחור
- 1 כף שומשום לבן
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. מקלפים וחותכים את הבטטות לקוביות שוות בגודל 3 ס"מ, או רצועות ארוכות. משטחים בתבנית פיירקס, חד פעמית או מרופדת בנייר אפייה - בשכבה אחידה. מזלפים מעל שמן זית ואופים עד לריכוך. מיד בסיום האפייה יוצקים על הבטטות את הסילאן.
3. במקביל, ממלאים סיר גדול במים רותחים, מוסיפים את השעועית הירוקה ושולקים במשך 4 דקות. בעזרת מסננת, מנקזים את השעועית מנוזלים ומעבירים מיד לקערה מלאה בקוביות קרח - פעולה זו תשמור על הצבע והקריספיות של השעועית.
4. מחממים במחבת 4 כפות שמן זית , מקלפים ומוסיפים את שיני השום בשלמותן. כשעולה ריח שום, סוחטים למחבת את הלימון ומוסיפים את הגרידה. מוסיפים גם השעועית למחבת, מתבלים במעט מלח, מערבבים ומקפיצים במשך 5 דקות, ומסירים מהאש.
5. בקערת הגשה, מערבבים יחד את הבטטות האפויות והשעועית, מפזרים מעל את שני סוגי השומשום ומגישים חם.