אחרי החלב, גם הפינוק המתוק בסכנה: מחקר שערכו יצרניות השוקולד הגדולות בעולם מתריע מפני מחסור חמור בשוקולד עד שנת 2020.
חברות מארס האמריקנית ובארי קליבוט השווייצרית, חושפות את הפער הכואב שעומד להתרחש בין הרצוי (כל כך!) למצוי.
כך, למרות צריכת השוקולד המתגברת, חקלאי הקקאו עדיין משתמשים בשיטות עבודה מיושנות שאינן מצליחות לעמוד בקצב ולספק את כמויות השוקולד הנדרשות.
למעלה מ-90% מהקקאו מיוצרים בחוות קטנות ופרימיטיביות, לצורכי פרנסה נקודתיים ולא כחלק מתהליך ייצור המוני ומפותח, בעל זנים מניבים יותר ושיטות עבודה מודרניות - כמו שאר ענפי החקלאות המפותחים.
עד שזה יקרה, בואו תראו מה אפשר לעשות עם שוקולד.
וכשזה יקרה, חשוב שתדעו איך תוכלו לשפר את היום שלכם ולהרים את מצב הרוח גם בלי שוקולד.