זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 נתח פילה סלמון טרי שלם
- 8 בצלים לבנים
- 1 כוס סוכר לבן
- 1 כפית פלפל גרוס טרי
- מלח
- 4 כפות שמן
אופן הכנת סלמון בריבת בצל:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
2. מקלפים וחותכים את הבצלים לפרוסות דקות.
3. מחממים את השמן במחבת, ומטגנים את פרוסות הבצלים על אש בינונית. כשהבצלים מתחילים להשחים, עוברים לערבוב מתמיד בכף עץ, עד שרוב הנוזלים מתאדים.
4. מוסיפים למחבת את הסוכר, הפלפל השחור והמלח ומערבבים ללא הפסקה. כשהבצלים מתקרמלים, כלומר מקבלים גוון זהוב ונעשים רכים, מנמיכים את האש ומבשלים עד שמתקבלת ריבה זהובה. מסירים מהאש.
5. מניחים את נתח הסלמון בתבנית חסינת אש משומנת קלות, ויוצקים מעל את ריבת הבצל.
6. אופים בתנור שחומם מראש למשך 20-25 דקות.