זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 ראש ברוקולי מופרד לפרחים
- 10 פטריות שמפיניון
- 15 עגבניות שרי
- 1 כוס קשיו קלוי
- 1 כוס זיתים שחורים מגולענים
- לרוטב:
- 3 כפות חרדל חלק
- 1 כף דבש
- 1 כף חומץ
- 3 כפות שמן זית
- 1 שן שום
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנת סלט ברוקולי:
1. פורסים את הפטריות לפרוסות דקות וחוצים לשניים את עגבניות השרי.
2. הכנת הרוטב: כותשים את שן השום ומערבבים היטב עם שאר רכיבי הרוטב בכלי קטן.
3. בקערת סלט גדולה ושקופה, מניחים שכבות של כל ירק בנפרד.
4. סמוך להגשה, יוצקים את הרוטב על הסלט ומגישים כמנת פתיחה נהדרת בשולחן השבת.