רכיבים
- 1 קופסת שימורי תירס, מסוננת
- 4 ביצים בגודל S
- 3 גבעולי בצל ירוק
- 4 כפות קמח מנופה
- מלח ופלפל לבן
- שמן לטיגון
- לסלט:
- 1/2 ראש כרוב סגול
- צרור קטן של שמיר טרי
- 3 שיני שום
- 1 לימון סחוט היטב
- מלח
- שמן זית
אופן ההכנה:
הכנת הלביבות:
1. שופכים לקערה מחצית מכמות התירס, וטוחנים במקל בלנדר למחית גסה.
2. קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים לקערה יחד עם שאר התירס, הביצים והקמח, ומתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם. מערבבים היטב לעיסה אחידה.
3. מחממים במחבת שמן בגובה סנטימטר, וכשהשמן חם, יוצרים לביבות מכמות של 2 כפות מהעיסה, ומורידים בזהירות למחבת. מטגנים במשך 2 דקות משני הצדדים, עד שהלביבות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה.
הכנת סלט הכרוב:
1. קוצצים דק את הכרוב הסגול וצרור השמיר, וכותשים את שיני השום.
2. מערבבים הכל בקערה יחד עם התיבול, ומשהים במשך חצי שעה לפני ההגשה - לאיחוד טעמים מלא.
רגע האיחוד: מגישים את הלביבות יחד עם הסלט ונהנים מארוחה טעימה ועשירה.
הידעתם? תירס היה בנו השביעי והקטן של יפת, בנו של נח. כיוון שצאצאיו של אותו תירס מקראי התיישבו באזור טורקיה והיא יצאה אותו למדינות אירופה, נקרא התירס בעברית "חיטי תירס", ובקיצור: תירס.
אגב, ביידיש נקרא התירס "חיטה טורקית", או בשמו המשעשע הרבה יותר: קוקורוזה.