כיכר השבת
גל הטרור

כביש הדמים: כך הפך 443 לאימת הנהגים

6 פיגועים נרשמו רק השבוע לאורך כביש 443. באחד נרצחה יהודיה ואחרת נפצעה. בשני נדרס חייל. סקר: הנוסעים נוטשים בהמוניהם את הכביש המוביל לירושלים (אקטואליה, חדשות)

|
12
| כיכר השבת |
פיגוע בכביש 443. הנהגים חוששים לחייהם (צילום: קבוצת מדברים תקשורת)

בחודשים האחרונים בשל גל הטרור מעדיפים יותר ויותר אזרחים בני המגזר החרדי שלא לקחת את הסיכון ולנסוע בכביש 443 נתיב התחבורה השני לירושלים.

הכתב הצבאי של עיתון המודיע, ישראל קצובר, מפרסם היום (שישי) בעיתון כי 6 פיגועים נרשמו רק השבוע לאורך כביש 443. באחד נרצחה יהודיה ואחרת נפצעה. בשני נדרס חייל בפיגוע דריסה, ועוד 4 פיגועים של השלכת כ-15 בקבוקי תבערה, בהם כאלו שכמעט פגעו בראש ישיבה חשוב. לא פלא, שסקר שערך "מכון סקר כהלכה" מגלה, שהנוסעים נוטשים בהמוניהם את הכביש.

סקר שנערך זמן קצר לפני הפיגוע הרצחני ושאר הארועים על הכביש מגלה, שהנוסעים נוטשים בהמוניהם את הציר השני בחשיבותו, לירושלים.

ומה עושה הממשלה לשינוי המצב על כביש זה? – כמעט לא כלום. הכביש מופקר.

ומעניין הסקר, שנעשה ובדק את תחושות הציבור החרדי באשר לנסיעה על כביש זה. סקר ממנו אפשר גם להסיק, שהמצב לא שונה גם אצל כלל אזרחי ישראל, המתרחקים מנסיעה בכביש המסוכן.

מכון "סקר כהלכה", הוא מכון מחקר ייחודי מסוגו, הפונה למגזר החרדי. על המקצועיות הגבוהה של המכון מופקד ד"ר רון קדם. אשר מייעץ לגופים ממשלתיים ולמכוני מחקר מקצועיים.

הסקר נערך בקרב 449 גברים ונשים מקרב המגזר החרדי, ביותר מ-40 נקודות יישוב. כל אדם מייצג 288.8 בתי אב באוכלוסיה.

המדגם כלל נסקרים מ-3 הזרמים העיקריים שבמגזר החרדי: חסידי, ליטאי וספרדי. טעות הדגימה המרבית הינה 4.5%
הנסקרים נשאלו: האם בתקופה האחרונה העדפת נסיעה בכביש 1 על פני 443?

38% מציינים כי למרות הכל, חסכון הזמן והפקקים גרם להם להעדיף לנסוע דרך כביש 443. 33% העדיפו לנסוע דרך כביש 1 בשל המצב הבטחוני. 29% מעדיפים דרך כביש 1, אך אם הערכת זמן העיכוב תעלה על סף מסוים (של רבע שעה ויותר), אזי - יסעו למרות זאת דרך כביש 443.

על פי נתונים אלה, כשליש מהמדגם, כן שינו את התנהגותם בשל המצב הבטחוני, ו-29% שינו רק במקצת. עם זאת, אחוז גבוה מאוד לא שינה כלל את התנהגותו הרגילה.

הסקר נערך, כאמור, לפני הפיגועים שהיו על הכביש השבוע, ומעניין היה לראות מה יאמרו אזרחי ישראל על נסיעה בכביש זה, אחרי מה שקרה בו במהלך שבעת הימים האחרונים.

מעניין לראות, כי נשים חוששות יותר מנסיעה בכביש מאשר גברים, בעוד שבקרב החוששים במקצת אין הבדל בין גברים לנשים.

נתון מעניין נוסף הוא, שככל שמקום המגורים של הנשאלים קרוב יותר לכביש, כלומר - הם נוסעים בו בתדירות גבוהה יותר לכאורה, רמת הפחד נמוכה. כך נראה כי תושבי מודיעין עילית כמעט ואינם חוששים, אחוז גבוה מתושבי ירושלים אינם חוששים, כך גם בקרב התושבים מגבעת זאב. ואילו בקרב תושבי הערים המרוחקות רמת החרדה גבוהה יותר. תושבי ביתר עילית שונים במקצת, הם מעדיפים להימנע מנסיעה בכביש, אך לא בכל מחיר. אם יש פקקים בכביש 1 יעדיפו לנסוע בו למרות החשש. יתכן שנתון זה נובע מהנסיעות התכופות שלהם בכביש עוקף חוסאן, שגם בו אירעו מעט מקרים של יידויי אבנים ובקבוקי תבערה. זאת במקביל לתדירות שימוש נמוכה יחסית בנסיעה דרך כביש 443.

מתוך "המודיע"

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

12 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

8
המצב המתואר בכתבה קיים כמעט בכל הכבישים ביהודה ושומרון! כאמור בכתבה, 6 פיגועים "נרשמו" ע"י התקשורת. אך זריקות האבנים הרבות זוכות להתעלמות מוחלטת. בדרך כלל גם בקבוקי תבערה לא מדווחים. אפילו דיווחים על ירי (!) מקבלים חשיפה מזערית. וכאמור זה המצב ביו"ש הרבה לפני שהתחיל ה"גל" הנוכחי. גם תקיפת בתים,
יוסל'ה
7
מענין לשמוע מה דעתו. אדב משהו יודע איפה זורקים את הבקבוקים ואת האזורים יותר מסוכנים? עוד משהו, כתבה זו הכניסה אתי לפחד, לראות הכל ביחד ואיך זה משפיע לחברה...יש תועלת בזה? אולי עדיף לא לדעת כי אם בשעת צורך ממש ע''פ דעת תורה, הרי בכל זאת הכל מלמעלה ולטובה
ללמוד צריך
6
פחדנית , אז מה מצים מאזרחים
יעל
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות