רכיבים
- 6 פרגיות גדולות נקיות משומן וגידים
- 2 כוסות קורנפלקס צהוב רגיל
- 3 כפות מיונז
- 3 שיני שום
- 1 כף שטוחה פפריקה מעושנת
- 1 כף שטוחה פפריקה חריפה (לא חובה)
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. חותכים את הפרגיות לרצועות בעובי בינוני של 2 ס"מ, מעבירים לקערה, מצפים במיונז, מתבלים בפפריקה מעושנת וחריפה, מלח ופלפל שחור - לפי הטעם, כותשים את השום ומוסיפים לקערה, כך שהפרגיות יהיו מצופות היטב בתיבול. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך חצי שעה.
2. מרסקים את הקורנפלקס לפירורים דקים. מצפים את רצועות הפרגיות המתובלות בפירורים, ומהדקים את הקורנפלס בידיים לבשר העוף.
גרסת הטיגון:
3. מחממים במחבת שמן חצי עמוק, ומטגנים את רצועות הפרגיות עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום יפה משני הצדדים.
גרסת התנור:
4.מחממים את התנור ל-180 מעלות, מסדרים את רצועות הפרגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 30 דקות, עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום יפה משני הצדדים.
5. לפני שבת או בחימום הפרגיות על הפלטה, חשוב לשמור אותן לא-מכוסות, כדי שהאדים לא יצרו רטיבות ויהרסו את הציפוי הפריך.
6. מגישים עם רוטב צ'ילי, סלסלת עגבניות או גוואקמולי - סלט אבוקדו פיקנטי.