זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 8 שוקי עוף בשרניים
- 4 בטטות
- 1 דלורית
- 400 גרם דלעת
- 7 גזרים
- 5 כפות שמן זית
- 2 ראשי שום שלמים
- 1 כף שטוחה בהרט
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 1 כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
1. מקלפים וחותכים את הבטטות, הדלורית, הדלעת והגזרים לקוביות בגודל שווה של 5X5 ס"מ.
2. בסיר רחב, מחממים את השמן ומטגנים את שוקי העוף משני הצדדים עד הזהבה טובה. מוציאים לצלחת ומניחים בצד.
3. מוסיפים מעט שמן לאותו הסיר, את כל הירקות החתוכים ואת ראשי השום בשלמותם, מקולפים. מנערים בעדינות את הסיר, ומבשלים במשך 8 דקות, עד שהירקות מתחילים להגיר נוזלים.
4. מחזירים את העופות לסיר, מתבלים בבהרט, מלח ופלפל שחור, יוצקים על הכל את מיץ התפוזים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה על אש נמוכה. מסירים מהאש ומגישים.