רכיבים
- 450 גרם פסטה פנה מקמח מלא
- שמן זית
- 4 שיני שום
- 1 סלסלת עגבניות שרי
- 3-4 כוסות עלי ארוגולה
- 1/2 כוס רוטב פסטו - קנוי או ביתי*
- 220 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות
- 1/4 כוס צנוברים קלויים
- מלח ים
אופן ההכנה:
רגע לפני: מקור שמו של סלטה הקפרזה הוא האי קפרי שבחבל קמפניה בדרום איטליה. ואם תשימו לב, תבחינו שהצבעים השולטים בסלט הם ירוק, אדום ולבן - כלומר דגלה של איטליה, כמה מקורי.
1. מבשלים את הפסטה בסיר גדול מלא מים עם כף נדיבה של מלח, לפי הוראות היצרן שעל האריזה. בתום הבישול, מסננים את הפסטה ומניחים בצד.
2. חוצים לשניים את עגבניות השרי וכותשים את שיני השום. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית, ומטגנים את השום במשך 30 שניות. מוסיפים את העגבניות החצויות, מערבבים ומבשלים במשך 2-3 דקות, עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.
3. מוסיפים את עלי הארוגולה למחבת, מבשלים במשך 30 שניות, ומוסיפים את הפסטה המבושלת, קוביות המוצרלה ורוטב הפסטו. מערבבים עד שהפסטה מתחממת והפסטו מצפה את תכולת המחבת.
4. מפזרים על הכל צנוברים וקמצוץ מלח, מזלפים מעט שמן זית ומסירים מהאש.
5. מגישים מיד.