רגע לפני: סעודת ט"ו בשבט - ארוחה מרשימה בסטייל, ומינימום עבודה.
חזה עוף וסלסת פירות
מרכיבים:
4 חזות עוף
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
לסלסה:
1 מנגו גדול ומוצק
2 אפרסמונים בשלים אך מוצקים
1 בצל ירוק - רק החלק הלבן
צרור עלי כוסברה
1 כף חומץ
1 כף שמן זית
1/2 פלפל צ'ילי חריף ירוק/אדום
אופן ההכנה:
1. מכינים קודם את הסלסה: מקלפים וחותכים את המנגו והאפרסקים לקוביות בגודל 1 ס"מ, קוצצים דק את הכוסברה, פורסים לטבעות את הבצל וקוצצים את הפלפל לקוביות זעירות - מעבירים הכל לקערה.
2. מוסיפים את התיבול לקערת הפירות, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול. משהים בצד במשך שעה, לאיחוד טעמים.
3. מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל (ניתן לחתוך לרצועות). מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את רצועות העוף במשך 2-3 דקות מכל צד, עד הזהבה.
4. מחלקים את רצועות העוף לצלחות הגשה אישיות, ומניחים מעל מספר כפות מהסלסה.
סלט ירוק עם חמוציות וקשיו
מרכיבים:
1 חבילת חסה שטופה
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
3 כפות כוסברה קצוצה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 עגבנייה מוצקה חתוכה לקוביות
חופן חמוציות מיובשות
חופן קשיו קלוי
לרוטב:
1 שן שום כתושה
2 כפות שמן קנולה
2 כפות שמן זית
1/2 1 כפות חומץ (אפשר בלסמי)
2 לימונים סחוטים
1 כפית סוכר
מעט מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערת הגשה את הירקות יחד עם החמוציות והקשיו.
2. מערבבים בכלי את כל מרכיבי הרוטב, וסמוך להגשה, יוצקים על הסלט.