רכיבים
- 1 פילה סלמון טרי במשקל 450 גרם
- פרוסת ג'ינג'ר ברוחב 10 ס"מ
- 1 שן שום
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/2 כוס יין אדום
- 1/4 כוס יין לבן יבש
- 2 כפות סוכר חום
- מיץ מחצי לימון או ליים
- 1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
1. כותשים את השום, ומגרדים בפומפייה דקה את הג'ינג'ר
2. מערבבים במחבת 3/4 מכמות הג'ינג'ר המגורד יחד עם השום הכתוש, רוטב הסויה, היין האדום, היין הלבן והסוכר החום. מבשלים במשך 10 דקות על אש בינונית, עד שהרוטב מצטמצם בחצי ומסמיך.
3. מסירים את הרוטב מהאש, מוסיפים את הג'ינג'ר ומיץ הלימון, מערבבים ומניחים בצד לצינון.
4. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן הזית.
5. מניחים את נתח הסלמון בתבנית, כשהעור כלפי מטה. מזלפים כף אחת מהרוטב על הדג, ממתינים 5 דקות, מזלפים כף נוספת ואופים במשך 10 דקות.
6. מוציאים מהתנור, מזלפים את שאר הרוטב על הדג, וממשיכים לאפות במשך 10-15 דקות נוספות, עד שמעטה הדג אפוי.
7. פורסים לנתחים ומגישים חם.