רכיבים
- 220 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר + 1/2 כוס לציפוי
- 2 ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/4 2 כוסות קמח
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס קוקוס טחון
אופן הכנת עוגיות קוקוס:
רגע לפני: זה מה שקורה כשעוגיית "סבתא" פוגשת מקרון, וזה נהדר. מתכון לעוגיות קוקוס שתמיד מצליחות ותוך פחות משעה תוכלו להתפנק עם עוגיות פריכות ומתוקות לצד כוס קפה או שוקו לוהט ואם אתם ממש מתעקשים, אפשר גם תה.
כמות לכ-24 עוגיות
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפוייה.
• במערבל חשמלי עם וו לישה, מעבדים יחד את החמאה תוך כדי הוספת הסוכר בהדרגה, עד לקבלת תערובת בהירה, במשך 4-5 דקות.
• מוסיפים את הביצה אחת אחת, ואת תמצית הווניל, ומערבלים עד להיטמעות מוחלטת.
• מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח, ומערבלים במהירות נמוכה במשך 1-2 דקות, ולבסוף מוסיפים את הקוקוס וממשיכים לערבל עד איחוד מוחלט של כל החומרים.
• יוצרים כדורים מכמות של 2 כפיות לכדור, מגלגלים בסוכר, ומסדרים בתבנית עם רווחים של 5 ס"מ בין כל כדור. לחצו קלות על כל כדור כדי לשטח אותו מעט.
• אופים במשך 15-20 דקות, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב יפה. מצננים היטב על רשת ומגישים.