רכיבים
- 2-3 כפות שמן זית
- 4 כרשות
- מלח
- 1 כפית תימין קצוץ טרי (לא חובה)
- 1/4 כפית אבקת צ'ילי
- 6 כוסות מים
- 600 גרם תפוחי אדמה
- 2 עלי דפנה
- 1/2 כפית פלפל לבן
אופן הכנת מרק תפוחי אדמה וכרישה:
רגע לפני: הנה מרק שיסגור לכם את פינת ארוחת הצהריים או הערב בקלות: עשוי מרכיבים זמינים, זולים ובריאים ומוכן תוך 30 דקות: מתכון למרק תפוחי אדמה וכרישה סמיך ונימוח.
• שוטפים ופורסים את הכרשות לעיגולים דקים.
• מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות.
• מחממים את שמן הזית בסיר מרק עמוק וגדול על אש בינונית, מוסיפים את פרוסות הכרישה ומתבלים במלח. מבשלים במשך 5-7 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהכרשות רכות לגמרי.
• מתבלים בתימין ובצ'ילי, ומערבבים יחד במשך 30 שניות.
• יוצקים לסיר את המים, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ועלי הדפנה. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15-30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.
• מסירים את עלי הדפנה, מתבלים בפלפל לבן ומעט מלח, מערבבים ומכבים את האש. בעזרת מקל בלנדר טוחנים את המרק למחית במרקם הרצוי. אם המרק סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט מים חמים.
טיפ: הכפילו כמויות, הקפיאו ושלפו בכל פעם שתחפשו להתחמם בארוחה חורפית מנחמת.