רכיבים
- 4 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 125 גרם חמאה
- 3/4 כוס קמח (115 גרם)
- 2 כוסות חלב פושר (500 מ"ל)
- לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנת עוגת קסם:
רגע לפני: אחת העוגות הקלות ביותר להכנה, והתוצאה מרשימה במיוחד: מתכון לעוגת 3 שכבות מבלילה אחת פשוטה ודלילה שמזכירה תערובת לקרפ. איך זה קורה? קסם של עוגה, כבר אמרנו? עכשיו נסו לעצור אחרי ריבוע אחד. טוב, לזה דרוש קסם נפרד.
• מחממים את התנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אפייה עשויה חרס בגודל 20X20 ס"מ.
• ממיסים את החמאה בסיר או במיקרוגל.
• מפרידים בזהירות את הביצים לשני כלים נפרדים - חלבונים וחלמונים.
• מקציפים במיקסר את החלבונים (החלק הלבן) עד לקבלת קצף נוקשה ויציב. מעבירים את הקצף לקערה נפרדת ומנקים היטב את וו ההקצפה וקערת המיקסר.
• מקציפים במיקסר את החלמונים (החלק הצהוב), תוך כדי הוספת הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף בהיר. מוסיפים את תמצית הווניל והחמאה המומסת, מקציפים במשך דקה או שתיים ומוסיפים את הקמח, עד לאיחוד מלא.
• מוסיפים לקערת המיקסר (שעדיין עובד) את החלב בזילוף דק, ומעבדים עד להיטמעות מוחלטת. מפסיקים את פעולת המיקסר.
• לוקחים שליש מקצף החלבונים ובתנועות קיפול עדינות, מוסיפים לתוך קצף הסמיך. חוזרים על הפעולה שוב, עד לאיחוד מלא בין שתי הקצפות.
• יוצקים את הבלילה האוורירית לתבנית המשומנת, ואופים במשך 40-70 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב. זמן האפייה משתנה מתנור לתנור, לכן כדאי לבדוק אחרי 40 דקות אם העוגה כבר הזהיבה.
• מוציאים מהתנור, ולאחר שהעוגה הצטננה לחלוטין, בוזקים בנדיבות אבקת סוכר, חותכים לריבועים ומגישים.