רכיבים
- 1 כוס קמח
- 113 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית וניל
- 85 גרם גבינת שמנת
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שבבי שוקולד צ'יפס
- 1 כוס עוגיות שוקולד מרוסקות
אופן הכנת עוגיות קרם:
רגע לפני: מה קורה כשמחברים עוגת גבינה ופירורי עוגיות שוקולד? מתכון לעוגיות קרם 'עוגת גבינה' מצופות בפירורי שוקולד פריכים, ובפנים מסתתרים שוקולד-צ'יפס קטנים ומפתיעים. לרגעים האלה שאתם רוצים להתפנק כאן ועכשיו.
• במעבד מזון או ידנית, מרסקים עוגיות או ביסקוויטים משוקולד, עד למילוי כוס שלמה.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
• חותכים את החמאה לקוביות ומעבירים למיקסר, מעבדים יחד עם גבינת השמנת עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את תמצית הווניל ואת הסוכר בהדרגה, וממשיכים לעבד, עד לאיחוד מלא.
• בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את הקמח לקרם, ומערבבים פנימה עם מרית גם את שבבי השוקולד-צ'יפס.
• גורפים עיגולים בינוניים מהתערובת, יוצרים מהם כדורים, מגלגלים בפירורי עוגיות השוקולד ומסדרים בתבנית במרווחים שווים.
• אופים במשך 12-15 דקות (אם מתקבלים עיגולים גדולים, יש לאפות אפילו 20 דקות), עד שהעוגיות משחימות בקצוות. מוציאים מהתנור, ומשהים במשך 5 דקות. מעבירים את העוגיות לרשת אפייה, עד לצינון מלא. מאחסנים בכלי אטום עד חמישה ימים.