רכיבים
- 6 כוסות תערובת אגוזים לבחירה (חצאי פקאן ואגוזי מלך, קשיו, פיסטוק, שקדים)
- 1/3 כוס שמן זית
- 3 כפות רוזמרין טרי קצוץ
- 2 כפות אורגנו טרי קצוץ
- 2 כפות תימין טרי קצוץ
- 1 כף פפריקה מעושנת
- 1 כפית פלפל קאיין
- 2 כפיות אבקת שום
- מלח ים אטלנטי גס
אופן הכנת אגוזים קלויים בעשבי תיבול:
רגע לפני: מתכננים מסיבה, מארגנים אורחים לשבת או סתם מחפשים משהו לא מתוק לנשנש עכשיו? זה בשבילכם: מתכון לתערובת אגוזים קלויים בעשבי תיבול תוצרת בית שעוקפת בקלילות את החיקויים עמוסי המלח שממלאים את המדפים בסופר.
מתכון ל-6 כוסות
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
• מערבבים את כל האגוזים בקערה גדולה.
• בקערה קטנה, מערבבים היטב את שמן הזית עם עשבי התיבול והתבלינים, יוצקים על תערובת האגוזים ומערבבים עד לציפוי מלא.
• מסדרים את האגוזים בשכבה אחת על תבנית האפייה, ומפזרים מעל מעט מלח אטלנטי באופן שווה.
• אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, עד שעולה ריח קלייה. מצננים היטב את האגוזים, ומאחסנים בכלי אטום על השיש, עד שלושה שבועות.