רכיבים
- 500 גרם חזה עוף טרי
- 1 כוס קמח
- 5 כפות שמן
- 3 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד
- 2 תפוזים מלאי מיץ
- 1 כף גרידת קליפת תפוז
- 1 כף פפריקה מעושנת
- 3 כפות רוטב סויה איכותי
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס יבש - לחובבי החריף
- להגשה: 3 ענפי בצל ירוק
אופן הכנת נגיסי עוף ברוטב פיקנטי:
רגע לפני: המאמץ היחיד שהמנה הזו דורשת הוא סחיטת התפוזים. מעבר לזה, הכל עניין של ערבוב ובישול מהיר. מתכון לנגיסי עוף פריכים ברוטב פיקנטי של סויה, ג'ינג'ר ותפוז.
• חותכים את חזה העוף לקוביות או רצועות בגודל שווה.
• מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את קוביות חזה העוף ומצפים אותן היטב מכל צד.
• מחממים את השמן בסיר רחב, ומטגנים את קוביות העוף המצופות בקמח, עד להזהבה עדינה. מוציאים לצלחת.
• סוחטים היטב את התפוזים.
• מוסיפים לאותו הסיר בו טוגנו נתחי העוף, את הג'ינג'ר, רוטב הסויה, גרידת התפוז, הפפריקה ומיץ התפוזים. מערבבים ומבשלים במשך 2 דקות.
• מחזירים לסיר את נתחי העוף המטוגנים, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה במשך 4 דקות.
אופן ההגשה: מניחים בצלחת אישית מספר כפות אורז לבן, מניחים מעל מספר קוביות חזה עוף, יוצקים מהרוטב ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ, ואם רוצים גם צ'ילי גרוס ושומשום.