רכיבים
- 4 חצילים בלאדיים
- 6 בצלי שאלוט
- 10 שיני שום
- 4 כפות שמן זית
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 2 ליטר ציר ירקות
- מלח ופלפל לבן
- להגשה: 200 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק דק
אופן הכנת מרק קרם חצילים:
רגע לפני: קר בחוץ, חם בפנים - ולא רק בגלל החנוכיה. מתכון למרק קרם חצילים אצילי ומיוחד עם שמנת ובצלי שאלוט, במרקם סמיך ונימוח. ממש לא מסובך להכין את המרק, רק צריך קצת סבלנות עם החצילים.
>> כך תכינו ציר ירקות עשיר. הכפילו כמויות ושמרו בהקפאה. בחורף הזה עוד תצטרכו את הציר הזה.
• קוצצים דק את בצלי השאלוט וכותשים את שיני השום.
• צולים את החצילים על אש גלויה מכל צדדיהם, מעבירים למסננת ומניחים לחצילים להתקרר. מקלפים את החצילים, ומעבירים לקערה את בשר החציל.
• בסיר מרק עמוק, מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים עד לשקיפות. מוסיפים את השום והחציל , מערבבים ומתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם.
• מוסיפים את ציר הירקות, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות על אש בינונית.
• מסירים את המרק מהאש, וטוחנים במקל בלנדר, עד לקבלת מחית במרקם קרם סמיך.
• מוסיפים את השמנת המתוקה למחית, מערבבים ומבשלים במשך 30 דקות נוספות על אש בינונית-נמוכה.
אופן ההגשה: מגישים את המרק חם עם גבינת פרמזן מגורדת מעל וברוסקטות - פרוסות בגט קלויות תנור.