רכיבים
- שמן קנולה לטיגון
- 1 כוס קמח
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- 4 כפות סוכר לבן
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס חלב
- 1 ביצה גדולה
- 1 כוס קוביות תפוחים קלופים (עדיף מזן גרנד סמית)
- לציפוי: סוכר / אבקת סוכר / קינמון
אופן הכנת סופגניות תפוחים:
רגע לפני: אם אפשר להכין מהם מרק, מתבקש ביותר לשדך אותם למתכוני החנוכה: מתכון לסופגניות תפוחים אווריריות בטעם נהדר. הן פשוטות מאוד להכנה ומעולות בעיקר כשאתם זקוקים לאקסטרות של מטוגנים כאן ועכשיו.
• מחממים במחבת 5 ס"מ של שמן, עד שהשמן מגיע לנקודת חום של 190 מעלות (זורקים מעט מתערובת הסופגניות לשמן, ואם נוצרות בועות סביב - השמן חם מספיק).
• מנפים את הקמח לקערה בינונית, מוסיפים את אבקת האפייה, הסוכר והמלח ומערבבים.
• בכלי קטן, טורפים יחד את הביצה והחלב, ובעדינות משלבים את הנוזלים עם החומרים היבשים. לבסוף, מקלפים פנימה את קוביות התפוחים.
• מורידים בזהירות לשמן הרותח כפות גדושות מהתערובת, ומעצבים כמה שניתן לצורת כדור. מטגנים 5 דקות מכל צד, עד שהסופגניות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה.
• מגלגלים את הסופגניות בסוכר, אבקת סוכר או קינמון ומגישים מיד, כשהסופגניות עדיין חמות.