רכיבים
- 700 גרם פילה סלמון טרי
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 10 שיני שום
- 2 ביצים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 כפית כמון
- לרוטב:
- 6 כפות שמן
- 5 עגבניות
- 10 שיני שום
- 6 ענפי סלרי ללא העלים
- 1/2 כפית כמון
- 1 כף גדושה פפריקה בשמן
- מלח
אופן הכנת קציצות סלמון ברוטב:
רגע לפני: מנת פתיחה לשולחן השבת שמתאימה לכולם: מתכון לקציצות סלמון ברוטב אדום פיקנטי, ממכרות וטעימות כל כך שקשה לסרב להן, כאלו שעוטפות את הבית בריח של בישול נוסטלגי, מנחם וטוב.
• קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה לקערה, כותשים את שיני השום ומוסיפים לקערה.
• חותכים לפיסות דקות את בשר הדג ומוסיפים לקערה, יחד עם פירורי הלחם והביצים. מתבלים בכמון ומלח ומוסיפים פלפל שחור בנדיבות. מעבדים ידנית לעיסת קציצות אחידה.
• מכסים את הקערה, ומניחים לעיסה לנוח ולהתגבש במשך 30 דקות.
• יוצרים קציצות בצורה עגולה או אליפטית, בגודל שווה, ומסדרים בכלי נפרד, שיהיו מוכנות לקפוץ לרוטב מיד.
הכנת הרוטב:
• מגרדים את העגבניות לכלי וכותשים את שיני השום.
• בסיר סוטאז' נמוך ורחב, מחממים 6 כפות שמן, וכשהשמן חם, מוסיפים את העגבניות המגורדות והשום הכתוש, ומבשלים במשך 3 דקות.
• מוסיפים את גבעולי הסלרי (ללא העלים), מתבלים בפפריקה, כמון ומלח, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות.
רגע האיחוד:
• מורידים לסיר הרוטב את הקציצות, ומסדרים אותן בפנים בצורה יפה. אם הרוטב מצומצם מאוד, וחסרים נוזלים, מוסיפים לסיר חצי כוס מים. בשלב זה, ניתן להוסיף גם כוס זיתי קלמטה.
• מכסים את הסיר ומבשלים במשך 45 דקות על אש נמוכה.