רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות עלי מרווה טריים קצוצים
- 1 בצל גדול
- 3 שיני שום
- 2 תפוחים בינוניים מזן גרנד סמית
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 2 כפות קמח
- 2 כפיות תימין יבש
- 1/8 כפית שבבי פלפל אדום
- 4 כוסות ציר מרק ירקות (עדיפות שנייה: מים)
- 1/2 1 - 1 ק"ג דלורית
- 1 כוס חלב
- 2 כפות דבש
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
אופן הכנת מרק דלורית ותפוחים:
רגע לפני: ארוחת ערב חורפית, חמה, פיקנטית ומנחמת: מתכון למרק דלורית ותפוחים סמיך ועסיסי מתובל בעדינות מרעננת שנותנת כבוד לרכיבים הטבעיים.
>> כך תכינו ציר ירקות עשיר. הכפילו כמויות ושמרו בהקפאה. בחורף הזה עוד תצטרכו את הציר הזה.
• מקלפים וחותכים את הדלורית לריבועים בגודל 2X2 ס"מ.
• מסירים את ליבת התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.
• קוצצים את הבצל וכותשים את השום.
• מחממים את שמן הזית בסיר מרק גדול ועמוק על אש בינונית. מוסיפים את עלי המרווה הקצוצים, הבצל, השום וקוביות התפוחים ומתבלים במלח ופלפל שחור. מבשלים יחד במשך 7-8 דקות, או עד שהבצל רך ושקוף.
• מוסיפים לסיר את הקמח, התימין ושבבי הפלפל. מבשלים במשך דקה, ואם התערובת מתחילה להידבק לתחתית הסיר, מוסיפים כוס ציר ירקות ומערבבים.
• יוצקים לסיר את ציר הירקות הנותר, ומוסיפים את קוביות הדלורית, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית. מבשלים במשך 25 דקות, עד שהדלורית רכה.
• מוסיפים את החלב, הדבש ואגוז המוסקט, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים במשך 10 דקות.
• בעזרת מקל בלנדר, טוחנים את תכולת הסיר, עד לקבלת מרקם סמיך, טועמים ומשפרים תיבול אם צריך.
אופן ההגשה: נותנים למרק להצטנן ולהתגבש במשך 10 דקות, ויוצקים לקעריות הגשה, מפזרים מעל גרעיני דלעת, ומגישים לצד קרוסטיני - טוסטים קטנים מפרוסות בגט קלויות וחמאה.