רכיבים
- 170 גרם שוקולד מריר איכותי
- 2 כפות ברנדי או קוניאק
- 2 כפות קפה חזק מבושל
- 4 ביצים גדולות
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 כפות סוכר
- קמצוץ מלח ים
אופן הכנת מוס שוקולד פרווה:
רגע לפני: מסתבר שלסגור ארוחה בשרית עם קינוח שוקולדי מתוק, עשיר ואיכותי זה אפשרי בהחלט: מתכון למוס שוקולד חלומי ולגמרי פרווה. קינוח פשוט להכנה שמתאים לטבעונים והוא אפילו בריא, במידה מסוימת.
• קוצצים את השוקולד.
• מפרידים בזהירות את הביצים לשני כלים נפרדים.
• לקפה המבושל, מניחים 2 כפות קפה טחון בכוס ויוצקים מעל מים רותחים (ממש כמו שמכינים קפה, רק בלי החלק של החלב).
• בבן מארי (סיר מלא מים חמים על האש, ועליו סיר נוסף עם השוקולד ויתר הרכיבים המיועדים להמסה), ממיסים את השוקולד יחד עם הברנדי/קוניאק והקפה המבושל. ברגע שמתהווה נוזל שוקולדי, מערבבים פנימה קורט מלח ומסירים מהאש.
• בעזרת כף עץ, מערבבים לתוך השוקולד המומס את החלמונים (החלק הצהוב), אחד בכל פעם ולאחר מכן מוסיפים את שמן הזית ומערבבים.
• מקציפים את החלבונים, וכשהם מתחילים להתקשות, מוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד לקבלת קצף יציב.
• מקפלים את הקצפת לתוך השוקולד, רבע מהכמות בכל פעם, עד לאיחוד מוחלט.
• יוצקים את המוס לכלים אישיים או לקערה אחת גדולה ומגישים כקינוח בפני עצמו, או ניתן למלא איתו עוגות או קינוחים על בסיס בצק.