רכיבים
- 8 תפוחי אדמה גדולים
- 4 שיני שום
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כוס מים
- 1 כף אורגנו יבש
- מיץ מלימון אחד סחוט
- מלח ים
- פלפל שחור גרוס טרי
אופן הכנת תפוחי אדמה בתנור:
רגע לפני: אז מה יש לנו כאן? תוספת מעולה מקטגוריית "כמה פשוט, ככה טעים": מתכון לתפוחי אדמה צלויים בתנור מתובלים בפיקנטיות עדינה - מנה שמהר מאוד תהפוך לאורחת של קבע בשולחן השבת שלכם, לצד המנה עיקרית.
• מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומשמנים תבנית אפייה גדולה מספיק.
• מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לפלחים גדולים (6-7 פלחים לכל תפוד).
• כותשים את השום. ניתן להוסיף עוד שום לפי עיקרון "כל המרבה הרי זה משובח".
• מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית, מפזרים מעל את השום הכתוש, האורגנו שמן הזית, המים והלימון, ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.
• אופים במשך 40 דקות. כאשר תפוחי האדמה עוטים גוון זהוב יפה, הופכים את הפלחים לצד השני, מערבבים קלות, מתבלים במעט מלח, פלפל שחור וקמצוץ אורגנו, ואם נראה שתפוחי האדמה יבשים, מוסיפים חצי כוס מים.
• מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 40 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה זהובים-שחומים.