רכיבים
- 340 גרם שעועית אדומה יבשה אחרי השרייה במים קרים למשך לילה
- 3 שיני שום
- 1 כף אורגנו
- 1 כף זרעי כוסברה
- 1 כף זרעי כמון
- 1 עלה דפנה
- 1 כפית מלח
- לאורז:
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קטן לבן
- 1 גזר
- 2 שיני שום
- 1/2 1 כוסות אורז לבן
- 1 כפית כמון טחון
- 425 גרם קוביות עוגבניות
- 1/2 1 כוסות ציר מרק ירקות (עדיפות שנייה: מים)
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן הכנת אורז ושעועית אדומה:
רגע לפני: המפתח למנה איכותית זה ויתור על קיצורי הדרך. אל תיבהלו, זה מסוג המאכלים שהטעם שלהם מתעצם בתמורה למינימום מאמץ, והופך עסיסי כאילו יצא מהמטבח של סבתא. מתכון לאורז ושעועית.
הכנת השעועית:
• בסיר בינוני, מבשלים את השעועית עם 6 כוסות מים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. כותשים את השום ומוסיפים לסיר יחד עלה הדפנה, האורגנו, זרעי הכוסברה והכמון.
• מנמיכים לאש קטנה ונותנים לשעועית להתבשל בעדינות, עד לריכוך, במשך 30-35 דקות. מתבלים במלח ומבשלים במשך 15-20 דקות נוספות, עד שהשעועית רכה מאוד. מסירים מהאש
במקביל, מכינים את האורז:
• מקלפים וקוצצים את הבצל, הגזר ושיני השום.
• מחממים כף שמן בסיר בינוני על אש בינונית, מוסיפים את הבצל והגזר, ומבשלים עד ריכוך במשך 6-7 דקות.
• מוסיפים את השום והאורז, ומבשלים במשך 1-2 דקות, עד שעולה ריח שום והאורז קלוי קלות.
• מתבלים בכמון ומערבבים. מוסיפים את קוביות העגבניות וציר המרק (או המים) ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20-25 דקות, עד שהאורז סופג כמעט את כל הנוזלים. מסירים מהאש.
אופן ההגשה: מערבבים יחד את השעועית והאורז ומגישים כמנת צד לעיקרית או ממלאים בטורטייה מקסיקנית, במקום בשר. מגישים עם ירקות טריים וכוסברה קצוצה.