בשירות הביטחון הכללי מסכמים את גל הטרור בחודש אוקטובר, ומציגים את הפרופיל של המחבל והמניעים שלו לביצוע הפיגוע.
על פי הערכת השב"כ המוטיבציה של המחבלים הצעירים מבוססת על תחושות קיפוח לאומי, כלכלי, ואישי, לרבות מגדרי, וכן מבעיות אישיות-נפשיות.
לדברי הארגון, "עבור חלק מהמפגעים הפיגוע מאפשר בריחה ממציאות מייאשת, שלתפיסתם לא ניתן לשנותה".
עוד אמרו בשב"כ כי אותם מחבלים שואבים השראה "מההסתה ברשתות החברתיות, לרבות הסתה מצד בכירים ברשות הפלסטינית" וכן מסרטוני דאעש שימוש באפקט החקיינות, המאפיין את העולם הרשתי".
בשב"כ אומרים כי "פעילותם של אותם צעירים פלסטינים, המחוללים את גל הטרור הנוכחי, אינה מאורגנת וממוסדת, אלא נושאת אופי ספונטני ועממי. ראשיתה, הסתה והפצת שמועות השקריות על ניסיון ישראלי לפגוע במסגד אלאקצא, המספקות אף הם מניע מידי, דתי-סימבולי, ומנתבים את המחאה האלימה והטרור לכיוונה של מדינת ישראל".
"הצעירים "חיים ברשת", וניזונים מהמידע המועבר באינטרנט, המאדיר את הטיעון הפלסטיני, לפיו המפגעים הם קורבנות של "התוקפנות הישראלית, וכי למעשה הם "הוצאו להורג". כמו כן קיימת גם דינמיקה פנימית המזינה את עצמה", הוסיפו.
מהנתונים שמפרסם השב"כ, עולה כי מרבית המחבלים הם גברים ורק שבע מחבלות שנטלו חלק בפיגועים. 82% מהמחבלים הם בני 16-25, הצעיר ביותר עדיין לא בן 12.
במהלך אוקטובר בוצעו 609 פיגועים -כשגם יידוי בקבוקי תבערה נספרים כפיגוע, 483 מתוכם במתווה של זריקת בקבוק תבערה. 485 מהפיגועים בוצעו ביהודה ושומרון, ו-117 בירושלים.
בפיגועים החודש נהרגו 12 בני אדם ונפצעו 80, מתוכם 37 באורח בינוני ומעלה.