פתחתם את התנור בכוונה להכניס פנימה תבנית עמוסה קוביות תפוחי אדמה ברוזמרין וגיליתם שלמרבה הזוועה, הדפנות מכוסות לכלוך שומני עבה?
לפני שאתם פותחים במסכת שפשופים נמרצים, מסתערים עם חומרי ניקוי רעילים ומכוונים את התנור לטמפרטורות גבוהות, הנה דרך פשוטה וטובה הרבה יותר:
מה צריך? חומץ, סודה לשתייה, מים, סמרטוט לח ובקבוק ספריי קטן ריק (עם שפריצר).
• מערבבים 1/2 כוס סודה לשתייה ומוסיפים בהדרגה מים תוך ערבוב מתמיד, עד לקבלת עיסה סמיכה ודביקה.
• מסירים את מדפי התנור ומורחים את העיסה על הדפנות בשכבה אחידה, אך התרחקו מכל רכיבי החימום.
• מניחים לתערובת לנוח בפנים למשך לילה.
• בבוקר, או לאחר 12 שעות, פשוט מנגבים את העיסה מדפנות התנור.
• ממלאים את בקבוק הספריי בחומץ, ומשפריצים על שאריות העיסה שנדבקו לתנור. בתגובה, הסודה לשתייה תעלה קצף וכך תדעו איפה צריך להעביר שוב ניגוב.