רכיבים
- 1 ק"ג קמח לבן
- 1 שקית שמרים טריים
- 3 ביצים
- 3/4 כוס שמן זית
- 2 כפות סוכר
- 1 כף קצת גדושה מלח
- 1/2 2 כוסות מים
- לקישוט: ביצה ושומשום לבן ושחור או שבבי בצל מיובש
אופן הכנת לחמניות שמרים:
רגע לפני: יצאתי עם הצוות שלי במוצאי שבת פרשת חיי שרה לאתונה, בירת יוון, כדי לבשל עבור וועידת רבני אירופה במלון מקומי שהוכשר במיוחד לשם כך על ידי משגיחים שהגיעו מהארץ ובניצוחו של רב הקהילה באתונה, בחור מקומי צעיר ונמרץ.
הקהילה כאן לא גדולה, וכל אחד מחבריה התרגש מאוד לפגוש בנו, יהודים חרדים מארץ ישראל.
כמובן שנערכנו מראש והבאנו איתנו מהארץ מגוון מוצרי מזון וחומרי גלם. כיוון שאין כאן מכולת או מאפיה שפשוט אפשר להיכנס ולקנות כיכר לחם טרייה, הייתי חייבת לגלות יוזמה ולאפות בעצמי.
התוצאה הייתה כל כך מוצלחת, שאתם חייבים לנסות גם:
• מנפים את הקמח על משטח נקי (אין צורך בקערה הפעם), יוצרים במרכז גומה ויוצקים לתוכה את השמרים, הסוכר, הביצים, השמן והמים.
• לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
• מוסיפים את המלח ולשים במשך 8 דקות עד להיטמעות מוחלטת בבצק.
• מכסים את הבצק בניילון שאינו נצמד ממש לבצק, ומניחים להתפחה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
• מחלקים את הבצק לכדורים שווים במשקל 90 גרם כל אחד. לחלופין, מגלגלים את הבצק לגליל אחיד ומחלקים לחלקים שווים. כל חלק מגלגלים לכדור.
• מסדרים את הכדורים בתבנית ומניחים להתפחה של 20 דקות.
• מורחים את כדורי הבצק בביצה טרופה, מפזרים שומשום לבן/שחור או שבבי בצל מיובש ואופים עד להזהבה.