רכיבים
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 50 גרם שמרים טריים
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל או סוכר וניל
- 1 כף גרידת לימון
- 2 ביצים
- 200 גרם חמאה
- 3/4 1 כוסות חלב פושר
- 1 כפית מלח
- להברשה: 2 ביצים טרופות + כפית שמן + כף מים
- למלית:
- 1 מיכל של גבינה לבנה 5% שומן (500 גרם) - יש להניח על מסננת כשעה לסינון הנוזלים
- 1 חלמון
- 1 כף תמצית וניל
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 1 כפית גרידת לימון או תפוז
אופן הכנת גביניות שמרים:
• ממיסים בסיר קטן את החמאה, ומצננים.
• בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה או ידנית, מעבדים את הקמח, השמרים, הסוכר, ותמצית/סוכר הווניל במשך 1-2 דקות. תוך ערבול איטי, מוסיפים את גרידת הלימון, הביצים, החמאה המומסת, החלב והמלח, ממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
• מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד, ומשהים במקום חמים להתפחה במשך חצי שעה. לחלופין, ניתן להניח את קערת הבצק במקרר למשך לילה.
• מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
• מערבבים בקערית את חומרי המלית, עד לקבלת תערובת אחידה.
• מקמחים או משמנים משטח עבודה, ועליו מחלקים את הבצק ל-2 או 3 חלקים.
• מרדדים כל חלק בצק לעלה דק.
• מחלקים כל עלה לריבועים בגודל 10X10 ס"מ.
• מניחים כפית גדושה מהמלית במרכז כל ריבוע.
• מקפלים לכיסונים: לוקחים שתי פינות אלכסוניות של ריבוע הבצק, וסוגרים בצביטה מעל המלית. עושים כך עם שתי הפינות השניות, וכך מקבלים כיסוני-מעטפה.
• מסדרים את הכיסונים בתבנית ברווחים שווים, ומשהים להתפחה של 20 דקות במקום חמים.
• מברישים את הכיסונים בתערובת הביצים השמן והמים.
• אופים במשך 20 דקות, עד שהכיסונים מקבלים גוון חום-זהוב יפה.
• מצננים את הגביניות ולפני ההגשה בוזקים מעל אבקת סוכר.