רכיבים
- 120 גרם חמאה + חמאה לשימון התבנית
- 2 כוסות קמח + קמח לקימוח התבנית
- 1/4 כפית סודה לשתייה
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית מלח
- 2 ביצים
- 1/2 1 כוסות מולסה כהה
אופן הכנת עוגת מולסה:
נתחיל מהסוף: זה לא עוד מתכון לעוגת שוקולד. מה כן? מתכון לעוגת מולסה - כשרוצים משהו 'קטן ומתוק' לקינוח, אבל כל מה שיש למקרר שלכם להציע עלול לחבל בדיאטה שרק התחלתם. עוגה טעימה ומתוקה, פשוטה מאוד להכנה ואפילו בריאה.
המולסה, או בשמה העברי - דִּבְשָׁה, היא סירופ כהה וסמיך הנוצר מבישול סלק סוכר או מיץ קנה סוכר. המולסה מעניקה לסוכר החום או סוכר דמררה את צבעם, והיא אף משמשת כבסיס להכנת משקה רום.
ציוד נדרש: תבנית אפייה מרובעת בגודל 20X20 ס"מ ובגובה 5 ס"מ.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• משמנים את תבנית האפייה בחמאה (שהועדתם לשימון התבנית, לא מה-120 גרם), ומקמחים במעט קמח.
• מנפים את הקמח לקערת ערבוב גדולה, מוסיפים סודה-לשתייה, אבקת אפייה, ג'ינג'ר, קינמון ומלח ומערבבים היטב.
• בסיר קטן, מרתיחים כוס מים, וכשהמים רותחים, מוסיפים לתוכם את החמאה, חתוכה לקוביות ומערבבים עד להמסה מוחלטת.
• מוסיפים את החמאה המומסת לקערת הקמח, ומערבבים.
• טורפים את הביצים, ומוסיפים לקערה, יחד עם המולסה. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
• יוצקים את הבלילה לתבנית, ואופים במשך 35-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
אופן ההגשה: פורסים לקוביות ומגישים חמים עם שוקולד מומס, רוטב קרמל או קצפת.
הערה: לגרסת פרווה, ניתן להחליף את החמאה במחמאה.