רכיבים
- 1 ק"ג קמח
- 1 שקית שמרים טריים
- 2 כפות סוכר
- 3/4 כוס שמן
- 1 כף מלח
- 1/2 2 כוסות מים
- לציפוי:
- 100 גרם חמאה
- 10 שיני שום
- חצי צרור עלי פטרוזיליה
אופן הכנת לחמניות שום:
• בקערת מיקסר מעבדים את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן, תוך כדי הוספת המים בהדרגה, עד לקבלת בצק אחיד.
• מוסיפים את המלח ומעבדים במשך 2 דקות נוספות.
• מכסים את קערת הבצק, ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
• מחממים את התנור ל-180 מעלות.
• על משטח עבודה מקומח קלות, מרדדים את הבצק למלבן בעובי 3 ס"מ.
• חוצים את הבצק לרוחב, ובעזרת גלגלת פיצה, מחלקים כל אחד משני החצאים לאצבעות בצק ברוחב 3-4 ס"מ.
• חורצים 2 פסים באמצע כל אצבע בצק.
• מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומסדרים עליה את אצבעות הבצק.
• כותשים את השום וקוצצים את הפטרוזיליה דק ככל האפשר.
• ממיסים את החמאה במחבת קטנה, מוסיפים את השום הכתוש, הפטרוזיליה הקצוצה ומעט מלח. מטגנים עד שעולה ריח שום ומסירים מהאש.
• מורחים מעט מתערובת השום והפטרוזיליה על אצבעות הבצק, ומכניסים לאפייה למשך 10 דקות. מוציאים מהתנור, מורחים שוב בשאר התערובת ואופים במשך 10 דקות נוספות, עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב יפה.
• מגישים עם מרק, לצד סלט או ככריך לבית הספר.