רכיבים
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- 1 בצל לבן
- 2 פלפלי פובלאנו גדולים או 4 קטנים
- 1 בטטה גדולה
- 4 שיני שום
- 1 כף צ'ילי טחון
- 2 כפיות כמון טחון
- 1 כפית כוסברה טחונה
- 3/4 כפית פפריקה חריפה
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 800 גרם רסק עגבניות
- 4 כוסות ציר מרק ירקות או מים
- 400 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים
- 400 גרם שעועית שחורה מקופסת שימורים
- 2 כוסות תירס קפוא, מופשר
- לקישוט: שמנת חמוצה, אבוקדו חתוך לקוביות, כוסברה קצוצה
אופן הכנת צ'ילי קון קרנה פרווה:
ובכן, זו הגרסה המהירה והצמחונית לתבשיל המקסיקני המפורסם - צ'ילי קון קרנה. מתכון לארוחה-בסיר-אחד, מזין ומשביע.
כדי להעצים את טעמו של התבשיל, מומלץ להשתמש בציר ירקות, ולא מים. כך תכינו ציר ירקות עשיר.
• חותכים את הבצל לקוביות, כותשים את השום, מרוקנים את הפלפלים מזרעים וחותכים לקוביות, מקלפים את הבטטה ו-כמה מפתיע, חותכים לקוביות.
• מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית, ומוסיפים את קוביות הבצל, הפלפל והבטטה. מטגנים במשך 6-8 דקות, עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את השום, ומטגנים במשך דקה נוספת, עד שעולה ריח שום.
• מתבלים בצ'ילי, כמון, פפריקה חריפה, כוסברה, מלח ופלפל שחור. מבשלים במשך 1-2 דקות, ומוסיפים את רסק העגבניות וציר המרק (או המים). מביאים לרתיחה על אש בינונית, מנמיכים ללהבה קטנה, ומבשלים במשך 30-35 דקות, עד שהירקות רכים מאוד.
• מוסיפים את השעועית, החומוס והתירס, מערבבים, מבשלים במשך 2-3 דקות ומסירים מהאש.
אופן ההגשה: יוצקים את המרק חם לקעריות אישיות, מניחים מעל כל מנה 3 כפות שמנת חמוצה, מפזרים כמה קוביות אבוקדו מעל וכוסברה קצוצה.
• ניתן לשמור במקרר עד שבוע.