זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 כוסות גרגרי חומוס מושרים לילה
- 2 בצל
- 5 ענפי סלרי עבים
- 2 עגבניות קלופות
- 1 כוס עדשים ירוקות מושרות ל-30 דקות
- 2 גזרים
- כוס מיץ עגבניות או כוס עגבניות קצוצות דק
- צרור פטרוזיליה
- 1/2 1 ליטר ציר ירקות או מים
- 1 לימון סחוט
- 4 כפות שמן
- קמצוץ קינמון
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת מרק חרירה:
• קוצצים דק את הבצלים, הסלרי והפטרוזיליה.
• חותכים לקוביות את העגבניות והגזרים.
• מבשלים את החומוס המושרה בסיר מלא מים, למשך שעה. מסירים מהאש ומסננים.
• בסיר נפרד, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והסלרי עד להזהבה קלה.
• מוסיפים לסיר הבצל והסלרי את הגזרים, העדשים, העגבניות והחומוס המבושל. מתבלים בקינמון, מלח ופלפל שחור מוסיפים את מיץ העגבניות (או עגבניות קצוצות דק), ומערבבים.
• יוצקים מעל את ציר הירקות או המים, ומבשלים במשך 10 דקות על אש בינונית.
• סוחטים את הלימון ומוסיפים לסיר. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה.
• מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומסירים מהאש.
• מגישים חם, לצד אטריות מבושלות או אורז.