רכיבים
- 2 כוסות פטל אדום טרי או קפוא
- 1/4 1 כוסות סוכר - מחולקים. אל תערבבו את הכוסות
- 6 חלמונים
- קורט מלח
- 1/2 1 כוסות שמנת מתוקה או קצפת צמחית עם לפחות 38% שומן
אופן הכנת גלידת פטל אדום:
מתכון לכ-1 ליטר גלידה
• מניחים במקפיא תבנית אינגליש קייק ריקה.
• מקציפים את השמנת המתוקה או הקצפת הצמחית לקצפת אוורירית, ומעבירים לכלי נפרד.
• מבשלים בסיר בינוני את הפטל ורבע כוס הסוכר במשך 7-9 דקות, עד שהפירות מתרככים. מסננים את הפטל מזרעים, ומעבירים את הפרי המרוכך לכלי נפרד.
• שוטפים את הסיר, וממלאים בו 2.5 ס"מ של מים. מביאים לרתיחה על אש בינונית.
• מקציפים במיקסר את החלמונים,ומוסיפים תוך כדי את כוס הסוכר וקורט מלח, עד לקבלת קצפת יציבה.
• ממקמים את קערת המיקסר עם הקצפת מעל המים הרותחים, וטורפים ידנית במשך 5-6 דקות, עד לקבלת קצפת 'מחווירה' ומתרככת.
• מחזירים את קערת המיקסר למקום, ומקציפים שוב - חשמלית - במהירות בינונית-גבוהה, עד לקבלת תערובת בהירה מאוד וסמיכה.
• מוסיפים לקצפת החלמונים את תערובת הפטל, ומערבבים היטב.
• בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים לשתי התערובות את הקצפת הראשונה (מהשמנת המתוקה) עד לאיחוד מלא.
• יוצקים את התערובת לתבנית שהונחה במקפיא לצינון, ומכניסים להקפאה למשך 2-3 שעות עד לילה.