רכיבים
- 1/2 כוס שמן זית / שמן קוקוס
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס דבש
- 1 ביצה
- 1 חלבון
- 1 כוס קמח
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כפית סודה לשתייה
- 1 כוס שיבולת שועל
- 1 כוס קוקוס טחון
- 3/4 כוס שקדים מולבנים פרוסים
- 1/4 כוס זרעי פשתן
- 1/4 כוס שומשום
- 1/2 1 כוסות פירות יער טריים או מופשרים כמו אוכמניות ופטל או תערובת
אופן הכנת עוגיות גרנולה:
מתכון לכ-24 עוגיות
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
• בקערה גדולה, מערבבים את השמן עם תמצית הווניל, הסוכר והדבש, מוסיפים את הביצה והחלבון וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
• בקערה בינונית, מערבבים את הקמח, הקינמון, המלח והסודה לשתייה עד לאיחוד מלא.
• מאחדים את שתי הקערות, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. תוך כדי ערבוב, מוסיפים פנימה את שיבולת השועל, הקוקוס, השקדים, זרעי הפשתן ופירות היער.
• לכל עוגיה, יוצקים 2 כפות מהבצק לתבנית, ומשטחים מעט עם גב הכף.
• אופים במשך 9-11 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
• ניתן לאחסן את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד שישה ימים.