לפני כל ברכה מקדימים - "יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו...".
"שתתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה כדבש"
מרקחת תפוחים
מה צריך?
6 תפוחי עץ אדומים
1 כוס סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
4 כפות דבש
אופן ההכנה: מקלפים את התפוחים, חותכים לקוביות ומניחים בסיר. מוסיפים את הסוכר ומבשלים יחד עד לריכוך התפוחים. מוסיפים את תמצית הווניל והדבש, ומבשלים במשך 10 דקות נוספות, עד לקבלת מרקחת.
"שיכרתו אויבנו ושונאינו וכל מבקשי רעתנו"
כרתי
מה צריך?
2 לוף (כרישה ובשמה הארמי "כרתי")
קמח
אופן ההכנה: מנקים היטב את הלוף ומסלקים עלים פגומים. חותכים לרצועות דקות באורך 6-10 ס"מ, מצפים בקמח ומטגנים בשמן עמוק. מוציאים לנייר סופג.
"שירבו זכויותינו ותלבבנו"
רוביה
מה צריך?
2 כוסות שעועית לבנה מושרית לילה במים
3 שיני שום
3 ענפי בצל ירוק
1/2 כף כמון
מלח
אופן ההכנה: מבשלים את השעועית בסיר גדול עם מים במשך כשעה, עד לריכוך. מחממים שמן בווק, קוצצים את שיני השום ומקפיצים בווק. מוסיפים את השעועית, קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים, מתבלים בכמון ובמלח, ומקפיצים יחד כמה דקות.
"שיתמו כל אויבנו ושונאינו וכל מבקשי רעתנו"
כדורי תמרים
מה צריך?
1 כוס ממרח תמרים
1/4 כוס טחינה גולמית
4 כפות סילאן
שקדים מולבנים פרוסים
אופן ההכנה: מערבבים יחד הכל, יוצרים כדורים בגודל שווה ומגלגלים בפרוסות השקדים. נועצים מקל קינמון ומגישים.
"שיסתלקו אויבנו ושונאינו וכל מבקשי רעתנו"
סילקא
מה צריך?
6 עלי סלק גדולים
2 בצל לבן
6 שיני שום
לימון סחוט
קמצוץ כמון
4 כפות שמן
אופן ההכנה: קוצצים דק את עלי הסלק, הבצלים ושיני השום. מחממים את השמן בסיר רחב, ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את עלי הסלק ומטגנים תוך כדי ערבוב. סוחטים את הלימון לסיר, מתבלים בכמון, ומבשלים עד שהלימון כולו נספג בעלים.
"שתקרע רוע גזר דיננו ויקראו לפניך זכויותינו ותגזור עלינו גזירות טובות"
דלעת
מה צריך?
500 גרם דלעת
1 כף מלח גס
2 כפות דבש
פלפל שחור גרוס
שמן זית
אופן ההכנה: מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים את הדלעת לקוביות שוות, מפזרים בתבנית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומזלפים מעל שמן זית. אופים במשך 15 דקות, מוציאים, מזלפים מעל את הדבש ואופים במשך 10 דקות נוספות.
"שנהיה לראש ולא לזנב"
ראש כבש
מה צריך?
1 ק"ג ראש כבש
2 כוסות גרגרי חומוס מוכנים
2 ענפי בצל ירוק
צרור כוסברה
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כמון
מלח
4 כפות שמן
אופן ההכנה: חותכים לקוביות שוות את בשר ראש הכבש, וקוצצים דק את הבצל והכוסברה. מחממים את השמן בסיר, מטגנים קלות את הבצל הירוק ומוסיפים את החומוס, הפפריקה, הכמון ומלח לפי הטעם. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר, ומכסים במים. מבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים וחצי, ו-10 דקות לפני תום הבישול מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים.
כתיבה וחתימה טובה!