מעבר למאכלים המושקעים, אסור לשכוח את המראה, וחשוב שיהיה אסתטי ונעים לעין. כדי לשדרג, לכבד ולהוקיר את החג המרומם והמיוחד הזה, הנה מדריך להכנת בוקט פרחים בסיסי קל להכנה שאפילו אפשר להכין עם הילדים - והם ייהנו. באחריות.
מה צריך?
- כדור קלקר קוטר 10 ס"מ
ניתן לקנות גדול יותר, אך הפרחים צריכים להיות קטנים יותר ורבים יותר, כיוון ששטח העבודה גדול יותר וכדי שתהיה פרופורציה לעין.
- סכין חיתוך
- 2 בוקטים מפרחי בד איכותיים (בבקשה אל תקנו פרחי פלסטיק או סול זה לא יצא יפה!)
- דבק E6000 או דבק ביג
אופן הכנת הבוקט:
• חוצים לשני חצאים שווים את כדור הקלקר, בעזרת סכין חיתוך. שימו לב שלרוב כדורי הקלקר כבר יש סימון כזה, מה שמקל על החיתוך המדויק.
• מנתקים בעדינות כל פרח מהגבעול שלו, ונזהרים שהפרח לא יתפרק.
• בעזרת תחתית הפרח, יוצרים חור בקלקר, ומסדרים שורה אחידה ומעגלית של חורים סביב כדור הקלקר. מורחים דבק על תחתית הפרח ומצמידים לחור בקלקר. מחזיקים כמה שניות עד לייבוש מלא, כך שהפרח יציב במקומו. באופן זה ממלאים בצפיפות את שני חצאי הקלקר והנה יש לנו מרכז שולחן יפה במראה עשיר.
טיפים לשדרוג הבוקט:
• ניתן לבחור כמה סוגים של פרחים, או כמה צבעים ממשפחה אחת. לדוגמה: גיספניות, או חרציות.
• למראה צבעוני יותר בשולחן, ניתן להכין 3 בוקטים וכל אחד בצבע אחר.
• לסיום לקחתי כוס זכוכית שהתאימה לצבע הפרחים והעמדתי עליה את הבוקט, זה מרהיב ומרשים!
לשנה פרחונית, מתוקה ויפה!
הכותבת מעצבת אקססוריז וקישוטי שיער מפרחי משי - פרחונית באתר רחוב האומן מתחם עיצוב ויצירה