רכיבים
- 25 גרם שמרים טריים
- 1 כף סוכר
- 2 כפות שמן זית, ועוד קצת לעיבוד הבצק
- 1 כפית מלח
- 3 כוסות קמח, ועוד קצת לקימוח משטח העבודה
- 1 כוס מים פושרים
אופן הכנת בצק פיצה:
רגע לפני: אם יש תחום ידע שכל אחד חייב לגלות בו שליטה מסוימת, הוא הכנת בצק פיצה. זה פשוט, זה קל ותמיד שימושי: מתכון בסיסי לבצק פיצה - התוספות עליכם. תתפרעו.
• יוצקים את המים לקערת מיקסר עם וו לישה (או לקערה רגילה, אם החלטתם לעבוד ידנית), ומפזרים מעל את השמרים. משהים 5 דקות, עד שנוצר קצף.
- היזהרו ממים חמים. הם יבטלו את פעולת השמרים והבצק לא יתפח -
• מוסיפים את הסוכר, השמן והמלח לתערובת השמרים, ובאטיות מתחילים לעבד יחד את החומרים, תוך כדי הוספת הקמח בהדרגה, עד לקבלת בצק אחיד. אפשר לעבד מעט ידנית, לקבלת כדור חלק.
• משמנים קלות את הקערה, מניחים בה את כדור הבצק, ומכסים בניילון נצמד. מניחים את הקערה באזור חמים, ומתפיחים למשך שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
• מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים. כדור אחד עוטפים בניילון ומכניסים להקפאה עד 3 חודשים.
• בכדור השני משתמשים עכשיו. מרדדים לעיגול בקוטר 30 סנטימטרים, מברישים בשמן זית ומוסיפים את התוספות האהובות עליכם.
• אופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות, במשך 12-15 דקות, עד שהבצק מזהיב.