רכיבים
- 2 כוסות שיבולת שועל (קוואקר)
- 3 כפות שמן קנולה + שמן לשימון התבנית
- 1/2 כוס זרעי פשתן
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח (לא חובה)
- 1/3 כוס דבש
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ או שוקולד-צ'יפס
אופן הכנת חטיף גרנולה:
רגע לפני: רוב חטיפי הגרנולה מתוקים מידי ויקרים מידי באופן לא יחסי, אז למה שלא תכינו אותם בעצמכם ועל הדרך תרוויחו מנה של בריאות. מתכון לחטיף גרנולה עם שוקולד שטעים לנשנש בכל זמן.
• מחממים את התנור ל-150 מעלות.
• מחממים 3 כפות שמן במחבת רחבה, מוסיפים את שיבולת השועל, ותוך ערבוב מתמיד על אש בינונית קולים את הגרגרים - זהירות לא לשרוף אותם. כשחלקם מתחילים להשחים, אחרי 6-7 דקות בערך, מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
• מוסיפים לקערה את זרעי הפשתן, הקינמון והמלח ומערבבים.
• מנקים היטב את המחבת, ומבשלים בה את הדבש, תמצית הווניל והסוכר החום. מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית, עד לקבלת סירופ - אחרי 5 דקות. מסירים מהאש.
• יוצקים את הסירופ על תערובת שיבולת השועל, ומערבבים היטב. מניחים בצד לצינון למשך 5 דקות, ומוסיפים לתערובת את השוקולד.
• מרפדים תבנית בגודל 22x22 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים בנדיבות.
• יוצקים לתבנית את התערובת בשכבה אחידה, ואופים במשך 20 דקות. השגיחו שהתערובת לא תיאפה יותר מידי, ותתקשה.
• מוציאים מהתנור, מניחים לקירור, ופורסים ל12-16 מלבנים בגודל שווה.
• מאחסנים בכלי אטום ושולפים כשמתחשק.