זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 4-6 עגבניות גדולות ובשלות או סלסלת עגבניות שרי
- אבטיח בינוני ללא גרעינים
- 1 כפית מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין
- 1 כוס גבינת פטה מפוררת
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- עלי רוקט
- לקישוט: אגוזי מלח קצוצים ו/או שומשום שחור ולבן
אופן הכנת סלט אבטיח ועגבניות:
רגע לפני: כל מה שטוב בקיץ בקערה אחת: סלט מלוח ומתוק, עם רמז חומציות. למתכון הזה בחרו בעגבניות הכי טובות שתוכלו למצוא, אבטיח קר וגבינה איכותית כדי למקסם את ההנאה מהסלט.
• קוצצים את העגבניות לקוביות או חוצים לשניים את עגבניות השרי ומעבירים לקערה.
• חותכים לקוביות בגודל 1 סנטימטר מרובע ומוסיפים לקערה.
• מתבלים את האבטיח והעגבניות בכפית מלח, ומשהים בצד למשך 5-10 דקות.
• הכנת הרוטב: מערבבים יחד את החומץ ושמן הזית, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
• מוספים את גבינת הפטה המפוררת ועלי הרוקט לקערה, יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים אגוזי מלך קצוצים וחופן שומשום לבן ושחור ומגישים מיד.