רכיבים
- 500 גרם בשר בקר עם שומן
- 200 גרם בשר כבש טחון
- 2 בצל לבן
- 10 שיני שום
- 2 ביצים
- עד 1/2 כוס פירורי לחם (לייצוב העיסה)
- 1 כף בהרט
- 1/2 כף כמון טחון
- 1 כף שטוחה מלח
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- לטחינה:
- 1 כוס טחינה גולמית
- 3/4 כוס מים קרים
- 1 צרור כוסברה
- 1 לימון סחוט היטב
- 2 שיני שום
- 1/2 כפית סוכר
- 1 כפית שטוחה מלח
אופן הכנת קציצות בשר וטחינה ביתית:
רגע לפני: יוצאים לפיקניק? הנה המנה שתהפוך אותו לחגיגה אמיתית: מתכון לקציצות בשר עשויות היטב וטחינה ביתית עסיסית שדוחפים בפיתה ומגישים עם סלט עגבניות מתובל בפיקנטיות.
הכנת הטחינה:
• מעבדים במעבד מזון את כל מרכיבי הטחינה, עד לקבלת ממרח אחיד. שומרים במקרר ופונים להכנת הקציצות.
הכנת הקציצות:
• קוצצים דק את הבצל, ומטגנים עם מעט שמן עד להזהבה. מסירים מהאש.
• כותשים את השום ומעבדים בקערה יחד עם הבשרים, הבצל המטוגן, הביצים, התבלינים ופירורי הלחם - עד לקבלת עיסה אחידה. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך שעה. מוציאים, ולשים שוב את העיסה.
• יוצרים קציצות בגודל שווה, משמנים פלנצ'ה או מחבת פסים, מחממים היטב ומטגנים את הקציצות 2 דקות מכל צד. מוציאים לנייר סופג.
• במקביל, מכינים את הסלט: קוצצים 5 עגבניות מוצקות, 1 בצל סגול, 4 שיני שום ופלפל חריף אחד (מסירים את הגרעינים), מתבלים מעט שמן זית, מלח ולימון סחוט ומערבבים היטב.
אופן ההגשה: בכל חצי פיתה מכניסים 2 קציצות, מזלפים מעל טחינה בנדיבות, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים לצד סלט העגבניות.