רכיבים
- 170 גרם פסטה ספגטי (עדיף מקמח מלא)
- 2 קישואים בינוניים
- 1/2 1 כפות שמן זית
- 3/4 כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור
- 2 כפות שקדים פרוסים
- 1/3 כוס שמנת "כבדה" (לפחות 32%)
- גבעול בזיליקום עם העלים
- 3 כפות גבינת עזים
- 1/2 כפית גרידת לימון דקה
אופן הכנת פסטה מוקרמת וקישואים קלויים:
רגע לפני: זה קל, זה מהיר וזה בדיוק מה שאתם צריכים ביום קיץ חם או כשהאורחים כבר בדלת: מתכון לפסטה מוקרמת וקישואים קלויים עם שקדים ובזיליקום. שילוב טעמים מנצח.
• מחממים את התנור ל-250 מעלות.
• פורסים לחצאי עיגולים את הקישואים, ומערבבים בכלי עם השמן, המלח והפלפל השחור.
• מרפדים תבנית בנייר אפייה, משטחים עליה את הקישואים בשכבה אחת, ומכניסים לאפייה למשך 20-30 דקות, עד שהקישואים מזהיבים. מידי פעם מערבבים.
• במקביל, קולים את השקדים במחבת יבשה על אש בינונית, עד להזהבה במשך 3-4 דקות. מעבירים לכלי קטן.
• הכנת הרוטב: בסיר קטן על אש בינונית, מבשלים את השמנת והבזיליקום במשך כ-7 דקות. מוסיפים את גבינת העזים, וטורפים היטב עד לקבלת רוטב אחיד. מסירים מהאש, מוסיפים את גרידת הלימון קמצוץ מלח, מערבבים ומכסים כדי לשמור על החום.
• מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, ומסננים מנוזלים.
• לפני ההגשה מאחדים את הפסטה עם רוטב השמנת, ומגישים בצלחות אישיות עם הקישואים הקלויים והשקדים.