כיכר השבת

מתכון: לחמניות רכות עם 3 מילויים עסיסיים

מבחוץ הן עגולות, רכות ושחומות, אך בפנים מחכות הפתעות עסיסיות: מתכון ללחמניות בניחוח נהדר עם 3 מילויים שונים של בשר, חזה עוף או ירקות, לבחירתכם (מתכונים, אוכל)

|
16
| כיכר השבת |
לחמניות רכות עם 3 מילויים עסיסיים: בשר, חזה עוף וירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 3 כוסות קמח לבן
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 1 כוסות מים
  • למלית הבשר:
  • 300 גרם בשר טחון עם שומן
  • 2 בצלים
  • 3 שיני שום
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 3 כפות שמן
  • מעט כמון
  • מלח ופלפל שחור
  • למלית חזה העוף:
  • 5 נתחי חזה עוף גדולים
  • 4 ענפי בצל ירוק
  • 1 כפית שטוחה ג'ינג'ר מגורד
  • חופן קשיו קלוי וקצוץ גס
  • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות רוטב סויה
  • מלח
  • למלית הירקות:
  • 2 פלפלים אדומים
  • 1 כוס פטריות
  • 1/2 כוס תירס
  • 1 בצל לבן גדול
  • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות רוטב סויה
  • לציפוי: ביצה טרופה ושומשום שחור/לבן

אופן הכנת לחמניות ממולאות:

רגע לפני: מבחוץ הן עגולות, רכות ושחומות, אך בפנים מחכות הפתעות עסיסיות: מתכון ללחמניות בניחוח נהדר עם 3 מילויים שונים של בשר, חזה עוף או ירקות מוקפצים, לבחירתכם.

הכנת מלית הבשר:

• קוצצים דק את הבצלים והשום.

• מחממים מחבת עם מעט שמן, ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

• מוסיפים את הבשר למחבת, ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים.

• מוסיפים את השום, מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור ורסק העגבניות ומערבבים יחד במשך 2 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

הכנת מלית חזה העוף:

• חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות או רצועות דקות.

• קוצצים את הבצל הירוק.

• מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את העוף הקצוץ.

• מוסיפים את הבצל הירוק, הג'ינג'ר והרטבים ומבשלים יחד במשך 6 דקות.

• מוסיפים את הקשיו ומערבבים. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

הכנת מלית הירקות המוקפצים:

• פורסים את הפלפלים, הפטריות הבצל לרצועות דקות.

• מחממים שמן בווק או מחבת, ומקפיצים את הירקות יחד במשך 4-5 דקות.

• מוסיפים את הרטבים, מערבבים ומסירים מהאש.

• מעבירים את הירקות למסננת, כדי להיפטר מהנוזלים ומניחים בצד לצינון.

הכנת הלחמניות:

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק, ומעבדים עד לקבלת עיסה אחידה.

• מכסים את הקערה, ומניחים להתפחה למשך 30 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו (תלוי במזג האוויר. בימים קרים, הבצק תופח לאט יותר).

• מחלקים את הבצק ל-15 כדורים בגדול שווה, ומתפיחים ל-30 דקות נוספות.

רגע האיחוד:

• יוצרים גומה במרכז כל כדור בצק, וממלאים במלית אהובה. מגלגלים את הכדור, עד לכיסוי מלא.

• מסדרים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מצפים כל כדור בביצה טרופה, ומפזרים מעל שומשום.

• אופים במשך 20-25 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

16 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

13
האם אפשר להכין את זה בערב כיפור ולהכניס למקרר ולאפות מיד שיוצא הצום ??
שאול
12
אלופה יצא טעים טעים טעים שווה להכין תודה לך
ללא שם
11
טעים.שווה השקעה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אור
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות