רכיבים
- 1/2 3 כוסות קמח לבן
- 25 גרם שמרים טריים
- 3 כפות שמן
- 1 כף מלח
- 1 כף סוכר
- 1/2 1 כוסות מים
- למלית הבשר:
- 300 גרם בשר טחון עם שומן
- 2 בצלים
- 3 שיני שום
- 4 כפות רסק עגבניות
- 3 כפות שמן
- מעט כמון
- מלח ופלפל שחור
- למלית חזה העוף:
- 5 נתחי חזה עוף גדולים
- 4 ענפי בצל ירוק
- 1 כפית שטוחה ג'ינג'ר מגורד
- חופן קשיו קלוי וקצוץ גס
- 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 2 כפות רוטב סויה
- מלח
- למלית הירקות:
- 2 פלפלים אדומים
- 1 כוס פטריות
- 1/2 כוס תירס
- 1 בצל לבן גדול
- 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 2 כפות רוטב סויה
- לציפוי: ביצה טרופה ושומשום שחור/לבן
אופן הכנת לחמניות ממולאות:
רגע לפני: מבחוץ הן עגולות, רכות ושחומות, אך בפנים מחכות הפתעות עסיסיות: מתכון ללחמניות בניחוח נהדר עם 3 מילויים שונים של בשר, חזה עוף או ירקות מוקפצים, לבחירתכם.
הכנת מלית הבשר:
• קוצצים דק את הבצלים והשום.
• מחממים מחבת עם מעט שמן, ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
• מוסיפים את הבשר למחבת, ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים.
• מוסיפים את השום, מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור ורסק העגבניות ומערבבים יחד במשך 2 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.
הכנת מלית חזה העוף:
• חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות או רצועות דקות.
• קוצצים את הבצל הירוק.
• מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את העוף הקצוץ.
• מוסיפים את הבצל הירוק, הג'ינג'ר והרטבים ומבשלים יחד במשך 6 דקות.
• מוסיפים את הקשיו ומערבבים. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.
הכנת מלית הירקות המוקפצים:
• פורסים את הפלפלים, הפטריות הבצל לרצועות דקות.
• מחממים שמן בווק או מחבת, ומקפיצים את הירקות יחד במשך 4-5 דקות.
• מוסיפים את הרטבים, מערבבים ומסירים מהאש.
• מעבירים את הירקות למסננת, כדי להיפטר מהנוזלים ומניחים בצד לצינון.
הכנת הלחמניות:
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק, ומעבדים עד לקבלת עיסה אחידה.
• מכסים את הקערה, ומניחים להתפחה למשך 30 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו (תלוי במזג האוויר. בימים קרים, הבצק תופח לאט יותר).
• מחלקים את הבצק ל-15 כדורים בגדול שווה, ומתפיחים ל-30 דקות נוספות.
רגע האיחוד:
• יוצרים גומה במרכז כל כדור בצק, וממלאים במלית אהובה. מגלגלים את הכדור, עד לכיסוי מלא.
• מסדרים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מצפים כל כדור בביצה טרופה, ומפזרים מעל שומשום.
• אופים במשך 20-25 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה.