רכיבים
- 225 פסטה ספגטי
- 1/2 1 שיני שום
- 1/2 1 כוסות עלי בזיליקום טרי
- 1/4 כוס צנוברים
- 25 גרם גבינת פרמזן
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- קורטוב פלפל שחור
אופן הכנת פסטה ברוטב פסטו:
רגע לפני: מנה מרעננת ומתבקשת כל כך שיוצרת שידוך מושלם בין שני מאכלי הדגל האיטלקיים: מתכון לפסטה ברוטב פסטו שאפשר להגיש חם או קר, כמנה עיקרית קלילה או כתוספת טעימה.
• הכנת רוטב הפסטו: במעבד מזון, טוחנים יחד את עלי הבזיליקום עם הצנוברים, גבינת הפרמזן, המלח והפלפל, עד לקבלת תערובת גסה. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית, עד לקבלת מרקם חלק.
• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
• בתום הבישול, מסננים את הפסטה ושומרים בצד כוס ממי הבישול.
• מאחדים בכלי את הפסטה והפסטו, ומערבבים היטב. אם התערובת סמיכה מידי, מוסיפים מעט ממי הבישול.
הגשה: מגישים חם או קר. בוחרים בצלחת בהירה, עדיף לבנה, שתדגיש את הצבע הירוק המרענן של המנה, ועליה מניחים את הפסטה, במרכז. מפזרים סביב חצאי עגבניות שרי ומעט מרוטב הפסטו.