רכיבים
- 2 כוסות אוכמניות קפואות או תותים קפואים
- 1/4 כוס מיץ תפוחים
- 2 כפות דבש
- מיץ מחצי לימון סחוט טרי
- קמצוץ מלח
אופן הכנת ארטיק אוכמניות או ארטיק תות:
רגע לפני: לכבוד השרב שנחת עלינו, הנה מתכון לארטיק פירות ביתי קר, מתוק וטעים. אין לכם תבניות להכנת ארטיקים? זה בסדר, כי לנו יש פתרון מבריק לגרום למקל לעמוד ישר בכוס, שאם לא הכרתם אותו קודם, אתם עומדים לאמץ אותו בחום (שנון, אה?).
ציוד נדרש: 10 תבניות ארטיק בינוניות או 10 כוסות פלסטיק, מקלות עץ ונייר כסף.
מפשירים את האוכמניות או התותים.
מעבדים בבלנדר את האוכמניות או התותים, יחד עם שאר המרכיבים במשך 5 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה.
יוצקים את התערובת לתבניות הארטיק, ומעבירים להקפאה למשך 5 שעות לפחות עד לילה.
אם אין לכם תבניות ארטיק, ניתן ליצוק את התערובת לכוסות פלסטיק, לכסות את פי הכוס בנייר כסף, ולנעוץ את המקל במרכז - מה שיגרום למקל לקפוא בזווית ישרה, ולא לגרום לכם לצוואר תפוס כשאתם מלקקים ארטיק עם מקל עקום.
כדי לשלוף את הארטיק בקלות מהתבנית או הכוס, הכניסו 2/3 מהתבנית או הכוס לכלי עם מים חמים, למשך 5 שניות, והארטיק ייצא בקלות