מחקר חדש שנערך בקליפורניה מצא כי הקפדה על ארוחות בשעות קבועות והימנעות מאכילה בלילה, מפחיתה את הסיכון לחלות בסרטן נשים.
בזמן האכילה, הגוף מפרק את הסוכרים והעמילנים לגלוקוז, המתפרק בדם לאינסולין, המספק לגוף אנרגיה. כאשר ישנו מחסור בייצור האינסולין, רמת הסוכר בדם נותרת גבוהה, מה שנקשר על ידי מחקרים רבים לגורם מוגבר לסרטן נשים.
ממצאי המחקר הצביעו על רמות סוכר מאוזנות אצל נשים שהמרווח בין הארוחה שאכלו בערב, לבין הארוחה הראשונה שאכלו בבוקר שלמחרת, היה גדול יותר (אך לא גדול מידי). רמות הסוכר של אלו שאכלו בלילה, היו גבוהות בארבעה אחוזים מאלו שלא אכלו בלילה.
רות פטרסון, אחת ממחברי המחקר ומנהיגת תכנית למניעת סרטן באוניברסיטת קליפורניה, סן דייגו אמרה כי "בדרך כלל, העצות התזונתיות למניעת סרטן מתמקדות בצריכת בשר אדום מוגבלת, הימנעות מאלכוהול, ודגנים מזוקקים תוך הגדלת מזונות על בסיס צמחי. אך הראיות החדשות מוכיחות כי מתי ואיך אנשים אוכלים גם יכולים לשחק תפקיד בהעלאת הסיכון לסרטן".
לפי המלצות התזונאים, מומלץ לאכול את ארוחת הבוקר עד 90 דקות מרגע ההתעוררות, כדי לשמור על חילוף חומרים תקין, ולא לאכול משעתיים לפני השינה.