רכיבים
- 500 גרם קמח לבן
- 25 גרם שמרים
- 3 כפות סוכר
- 150 גרם חמאה רכה
- 230 מ"ל מים קרים
- קמצוץ מלח
- לקיפול הבצק: 250 גרם חמאה
אופן הכנת קרואסון חמאה:
רגע לפני: חובבי האפייה הביתית ישמחו להכיר את המתכון הזה לקרואסון חמאה, שאולי דורש עבודה ודיוק, אך אל תתייאשו! התוצאה המדהימה הריח הנהדר שווים את הכל. הפינוק המושלם לבוקר שלכם, שירגיש לכם פריז (לפחות לרגע), בלי לפתוח את הארנק.
• מניחים את החמאה המיועדת לקיפול הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לריבוע דק. מכניסים לקירור ופונים להכנת הבצק.
• מנפים את הקמח ומעבירים לקערת מיקסר, מעבדים במהירות איטית יחד עם החמאה הרכה, הסוכר והשמרים, במשך 2 דקות.
• מוסיפים את המלח לקערה ומעבדים במשך 5 דקות נוספות.
• מקמחים משטח עבודה, ויוצרים מהבצק צורת קובייה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה וחצי-שעתיים.
• מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן בגודל הכפול מגודלו של ריבוע החמאה בנייר האפייה שבמקרר.
• מחלצים בזהירות את ריבוע החמאה מבין שני ניירות האפייה, ומניחים אותו על חצי אחד של מלבן הבצק.
• מקפלים חצי הבצק הנותר מעל לריבוע החמאה, ומהדקים את הקצוות היטב.
• מרדדים את הבצק למלבן.
• מקפלים פנימה שליש מהצד השמאלי של הבצק, ואז מקפלים את הצד הימני, עד ששניהם נפגשים.
• מרדדים למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
• מקמחים משטח עבודה, מוציאים את הבצק ומקפלים שליש מהצד הימני למרכז שיכסה שליש מהמלבן, ואת הצד השמאלי גם למרכז, עד ששניהם נפגשים.
• מקפלים לחצי את הבצק - כך שנוצרות 4 שכבות של בצק מקופל.
• כשהצד הסגור של שכבות הבצק מצד ימין והקצוות הפתוחים מצד שמאל, מרדדים אותו - כפי שתוכלו לנחש לבד - למלבן!
• מחלקים את המלבן באמצע, לשני מלבני בצק וחותכים למשולשים, שבסיסם הוא 5 ס"מ (כמו רוגלך).
• מגלגלים את המשולשים מהצד הרחב לקצה המחודד, ומסדרים את המשולשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהקצה המחודד למטה (שלא יפתח באפייה).
• מחממים את התנור ל-180 מעלות.
שימו לב! כיוון שהקרואסונים מאבדים מהפריכות שלהם לאחר כמה שעות, כדאי לאפות סמוך לאכילה, ולהקפיא את השאר (דמיינו בית שמריח כמו מאפייה פריזאית על הבוקר...).
• אופים במשך 17 דקות, עד שהקרואסונים מקבלים גוון זהוב יפה.