בחירות 2015 • מרכיבים ממשלה: חברי הכנסת של סיעת 'יהדות התורה' יעקב ליצמן, משה גפני ומאיר פרוש הגיעו אחר הצהריים (ראשון) אל מעונו של נשיא המדינה ראובן רבלין בכדי להמליץ בפניו שיטיל את הרכבת הממשלה על בנימין נתניהו.
ליצמן הבהיר בפתח דבריו כי חברי הסיעה ממליצים על נתניהו ואמר כי "לא סוד שעברנו שנתיים קשות מאוד בממשלה הקודמת. לצד לפגיעה בנושאים דתיים הייתה גם פגיעה בחלשים ובקצבאות ילדים. מקווים שהממשלה שתוקם תהיה יותר חברתית".
ליצמן הוסיף ואמר כי הייתה מערכת בחירות קשה מאוד והביע תקווה "שיפתח פתח חדש שנוכל לעזור לחלשים ושהממשלה תחזיק מעמד קדנציה שלמה - זה לא מובן מאליו".
הנשיא ראובן ריבלין דיבר על כך שלאור אתגרי התקופה והלחצים המדיניים מצד ארה"ב ואירופה יש לשקול הקמת ממשלה רחבה ושאל את חברי הכנסת האם יתמכו באופציה שכזו. "צריך לראות שהממשלה תהיה כמה שיותר רחבה", אמר ריבלין.
ליצמן וגפני הגיבו כי העניין תלוי בזהות המצטרפים לממשלה שכזאת כשגפני מציין כי לא עם כל מפלגה תסכים יהדות התורה לשבת באותה ממשלה. "יש כאלה שלא נהיה מוכנים לשבת אתם", הבהיר.
ח"כ מאיר פרוש אמר לנשיא המדינה כי "זה לא יהיה נכון לפעול להקמת ממשלת אחדות כאשר אזרחי ישראל עברו מערכת בחירות קשה, ומהותית".
לאחר הפגישה אמר פרוש כי "כפי שאמרתי לפני הבחירות המלצנו על נתניהו שמפלגתו קרובה יותר למסורת ישראל, אנו צריכים לתקן את מה שהממשלה הרעה הזאת עשתה". פרוש ביקש מהנשיא כי השבתות לא יכנסו במניין 28 ימים להרכבת הממשלה.
מוקדם יותר הגיעו למשכן הנשיא נציג סיעת ש"ס, חברי הכנסת איציק כהן, יעקב מרגי, משולם נהרי ודוד אזולאי ומנכ"ל ש"ס חיים ביטון, והמליצו גם הם שמלאכת הרכבת הממשלה תוטל על נתניהו.
ח"כ יצחק כהן אמר כי "לאורך כל המערכה הכרזנו שנמליץ על נתניהו כמועמד לנשיא, ואנחנו ממליצים על נתניהו. אנו מצטרפים לדאגה שלך לאתגרים בכל החזיתות. גם ראש הממשלה נתניהו יודע שהתנאים שלנו להצטרפות הם הסכמה לתכנית הכלכלית-חברתית שלנו. גם המובן מאליו מוטב שייאמר".
עד כה פגשו את הנשיא נציגי שש סיעות - הליכוד, המחנה הציוני, הרשימה הערבית המשותפת, הבית היהודי, ש"ס ויהדות התורה. בסך הכל 51 חברי כנסת המליצו על בנימין נתניהו, 24 חברי 'המחנה הציוני' המליצו על יצחק הרצוג להרכבת הממשלה ונצגיי הרשימה המשותפת לא המליצו על אף מועמד.